Иван Лазаров: Сърцето ми е изпълнено с радост в тези празнични дни

Иван Лазаров: Сърцето ми е изпълнено с радост в тези празнични дни

Уважаеми жители на Вършец и общината,

Уважаеми гости,

Сърцето ми е изпълнено с радост в тези празнични дни. 171 години са минали от времето, когато са забелязани лековитите, чудотворните свойства на минералните ни извори. По-късно далновидният и прозорлив д-р Дамян Иванов прави първата крачка за развитието на балнеолечението във Вършец като изгражда първата държавна минерална баня и с това прави любимия ни град най-стария СПА курорт.

Много достойни хора са оставили отпечатък в историята на града като място за туризъм и почивка – с построяването на втората минерална баня, Слънчевата градина, Лесопарка, Алеята с чинарите, с изградените от предприемчивите и трудолюбиви местни хора вили и къщи за гости, които гостоприемно посрещат туристи от цялата страна и чужбина.

Вярвам, че Вършец има още потенциал, който да развиваме заедно, защото и туризмът, и балнеолечението като наша визитна картичка, зависят от усилията на всеки един от нас – домакините. А ние всички сме такива. Да сме гостоприемни, усмихнати, да пазим реда и чистотата, да опазваме съграденото, да развиваме услугите, които предлагаме – това е дело на всички. За да пребъде нашия любим град, за да оставим достойно наследство на децата ни.

Честит празник на курорта, минералната вода и Балкана!

Инж. Иван Лазаров, Кмет на Община Вършец

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.