„Младост“ ще участва в Национален преглед на фолклорните ансамбли

"Младост" ще участва в Национален преглед на фолклорните ансамбли

Танцов ансамбъл „Младост“ към Общински младежки дом ще се включи в 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли – 2021-2022 на CIOFF България. Форумът ще се проведе в Китен от 15 до 22 август. Танцьорите на Стоян Стоянов и Николай Спасов са подготвили програма, включваща танци от различните фолклорни области.

„Пазарджишка копаница“, „Джиновски танц“, „Северняшки ритми“ и „Бели Дунаве“ са малка част от репертоара, който ще представят на сцената в морското градче. Заедно с групата от Монтана танцовите си умения ще демонстрират фолклорни състави от София, Каварна, Пазарджик и Попово.

Една от основните цели на CIOFF България е да съхранява и популяризира духовното и културно наследство на страната ни чрез музика, песен и танц, представяно от групи, ансамбли и формации, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство. Прегледът е и възможност за избиране на „Представителни ансамбли” в различни категории за представяне на България на Международни фолклорни фестивали и културни форуми в чужбина.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.