Над 1000 нарушения на пътя регистрира полицията за 8 дни

Пиян шофьор се блъсна в полицейски джип
Снимката е илюстративна

Полицейската операция е проведена в дните от 5-ти до 12 август, с цел недопускане на тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени в малките населени места.

В проверките са участвали служители с правомощия за контрол на движението по пътищата, в това число и от звената „Териториална полиция“ и „Патрулно-постова дейност“.

В хода на акцията са проверени 916 МПС и 1035 лица. Установени са 1 081 нарушения, от които 671 са нарушения на скоростните режими. Съставени са 150 акта и 260 фиша по ЗДвП. Връчени са 65 електронни фиша за превишена скорост.

При проверките на пътя са заловени 4-ма водачи след употреба на алкохол и 9 неправоспособни водачи, от които 4-ма – непълнолетни.

21 водачи и 19 пътници са глобени за неизползване на обезопасителни колани и каски, 12 водачи – за неосигуряване безопасността на деца с обезопасителни системи и 11 пътници – за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. За неспазване на пътни знаци и маркировки са санкционирани 16 водачи, 5-ма за неправилно изпреварване. Установени са още 94 други нарушения на ЗДвП.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.