Младоженци дариха 85 детски книжки на отделение в болница (СНИМКИ)

Младоженци дариха 85 детски книжки на отделение в болница

85 книжки дариха днес на детското отделение в болницата в град Елин Пелин младоженците Ани и Мартин Горчеви. На събитието присъстваха заместник-кметът на общината Рени Николова, д-р Мая Луканова – управител на МБАЛ „Елин Пелин“, д-р Веселина Стоева – завеждащ детското отделение и нейните колеги.

Сред книжките, в които ще се потопят малчуганите,  са различни варианти на „Български народни приказки“, „Патиланско царство“, „Алиса в страната на чудесата“ „Елза и Ана“, „Маншон, полуобувка и мъхеста брада“, приказки на братя Грим и много други. Има и книжки за оцветяване на народни носии.

Мартин е от Монтана и е бивш танцьор на ансамбъл „Северняци“ при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана. Ани е от Елин Пелин и като дете е част от танцов състав „Пелинче“ в родния си град. Те си казаха заветното „да“ в последния юлски ден  в китното селце Лещен.

Желанието  на младото семейство бе на сватбата им вместо цветя за булката, гостите да носят детски книжки, които те ще дарят на болницата в родния град на булката. Днес те сбъднаха своето желание, а за благородния си жест семейството получи Свидетелство за дарение.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.