Какво време ни очаква през уикенда

Времето Какво време ни очаква през уикенда

До края на седмицата времето ще следва характерния си летен ритъм – с рехава облачност, по-значителна в някои райони следобед и с температури в интервала между 27 и 32-33 градуса. В петък условия за незначителни краткотрайни следобедни превалявания с гръмотевици ще има в югозападните райони.

В планините – приветливо, с рехава облачност с часовете следобед и прохладен вятър. В масивите на югозапад са възможни краткотрайни валежи с гръмотевична активност. Температури в топлата част на деня – от 15 градуса по високите части до 23 в ниското. По крайбрежието – слънчево време, прохладен вятър и температури на въздуха и на водата – 26-27 градуса. Морето в петък – вълни до метър и половина с тенденция за успокояване през уикенда.

До края на седмицата – спокойно време с изгледи за следобедни превалявания с гръмотевици в събота следобед в Югозападна България. Вятър – осезаем в източната половина на страната. Температури в различните райони на страната – между 25-26 до към 32-33 градуса, като по-високите температури ще са в Югозапада.

Последната пълна седмица на най-отпускарския месец ще започне със слънчево време, без валежи и с повишаващи се температури. Пореден студен атмосферен фронт ще премине около средата на седмицата с летни следобедни превалявания с гръмотевици и риск от падане на градушка. Температурите, с леки колебания ще се движат около 30 градуса.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.