Училище от Вършец е сред новите „Училища за пример“

Над 12 000 момичета и момчета започнаха училище в Монтанско

СУ “Иван Вазов” от Вършец е част от втория випуск на програмата “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Училището е първото от област Монтана в програмата. В новия випуск на „Училища за пример“ влизат 27 училища от 18 области и 21 населени места. Те са избрани от 99 кандидатури на училища от цялата страна, които комисията по подбор оцени като много силни.

Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик. Новите училища се присъединяват към още над 20 училища, които продължават развитието си във втората си година на програмата. Сред училищата, които продължават втора година в програмата от северозапада са видинското ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Св. Климент Охридски“ в Бяла Слатина.

С новия випуск “Училища за пример” започва работа за първи път освен в област Монтана и в регионите на Русе, Силистра, Ловеч, Кюстендил и Сливен. По този начин програмата разширява обхвата си до 27 области в цялата страна заедно с училищата от първата година. 

Новите участници в програмата са с още по-разнообразни като профил на училищата. В новия випуск има две начални училища, 14 основни, 3 средни училища, 4 професионални гимназии, две математически, една търговска гимназия и едно спортно училище. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.