Възпитаник на Езиковата спечели стипендия за безплатно обучение в Русия

Възпитаник на Езиковата спечели стипендия за безплатно обучение в Русия

Ученик от ПГПЧЕ „Петър Богдан“ в Монтана стипендия за безплатно обучение в Русия. Владислав Дамянов е успял да се класира за едно от най-престижните висши учебни заведения в Москва – Российска академия за народно стопанство и държавна служба към президента на Руската федерация и за желаната специалност.

Успехът е следствие на получените резултати от отделните турове за класиране, резултата от зрелостния изпит на ученика по руски език и общия резултат от дипломата.

Владислав Дамянов получава държавна академична стипендия за целия курс на обучение по Програма на Министерството на образованието и науката на Руската федерация. Тя включва общежитие и медицинско обслужване като на руски гражданин.

Той е втория възпитаник на училището успял да спечели престижната стипендия. През 2016 година Люба Емилова също успя да се класира.

„Безспорно последователност, упоритост, отговорност и целенасоченост предопределят цялостната картина на постигнатото.Гимназията е горда с твоя успех, Влади! Пожелаваме ти много удовлетворение в започнатото, много хубави преживявания и нови възможности за научно и културно обогатяване!“, написаха във фейсбоу страницата на Езиковата гимназия.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.