Дете и двама възрастни пострадаха при катастрофа

Кола се вряза в товарен автомобил между Кобиляк и Громшин
Снимката е илюстративна

51-годишен водач от гр. Своге на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер”, собственост на фирма, спрял за престой вдясно извън пътя в банкета, с посока на движение от гр. София към гр. Монтана.

При предприемане на маневра за включване в движението, без да се съобрази със скоростта на движение на приближаващия към него лек автомобил „Опел Астра” с монтанска регистрация, пътуващ в същата посока, навлиза внезапно в пътната лента пред него и му отнема отнема предимство.

Лекият автомобил, управляван от 24-годишен жител на монтанското село Винище, не успява да спре или да избегне удара и се блъска в товарния автомобил в задната лява част. При сблъсъка е реализирано ПТП с материални щети, пострадали са и тримата пътници от лекия автомобил – мъж и жена на 47 г. и 39 г. и дете на 4 г. от гр. Монтана.

Пострадалите са транспортирани до ЦСМП Монтана с линейка, където при извършения преглед е установено, че жената е със средна телесна повреда, а мъжът и детето – с леки телесни повреди. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол и на наркотични вещества, като пробите са отрицателни.

На местопроизшествието е извършен оглед от служители на РУ Берковица и образувано досъдебно производство. На водачите на двата автомобила са актове по ЗДвП.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.