С цирков спектакъл откриха учебната година в Първо основно училище – Монтана (СНИМКИ)

Първо училище в Монтана с благородна инициатива за 15 септември
Снимка: "Монтана 24"

С цирков спектакъл се откри учебната година в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Монтана. В цирковите изпълнения участваха деца от училището, които са преминали през специална подготовка.

Директорката на иновативното училище в Монтана Албена Иванова приветства първокласниците, които тази година са 72, в три паралелки.

Училищата в община Монтана отварят врати за 5445 ученици. Близо 45 на сто от всички средношколци в област Монтана започват учебната година в град Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Той отчете нарастване на процента спрямо предишните години, когато е бил между 38 и 40. В цифри днес в 11-те общини в областта има 12 118 са ученици. От тях 5 445 са приети в училищата и гимназиите на град Монтана.

Близък е процента и на първокласниците. От общо 982 записани, 434 са в областния център.

Районите около училищата и детските градини са подготвени за учебната година. Парковете и дворовете им са почистени,  ремонтирани са повредените елементи от градската среда, направена е хоризонтална маркировка, допълни още кметът. Няма закрити учебни заведения в региона.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.