Пожарникари показаха умения по случай професионалния си празник

Пожарникари показаха умения по случай професионалния си празник

Пожарникари от Монтана и региона представиха пожаро-тактическо учение на учебния полигон на Центъра за професионална квалификация към РДПБЗН Монтана.

Пожарникари, спасители и доброволци от доброволното формирование към община Монтана „Огоста 2013” демонстрираха действия по спасяване на пострадали при наводнение, действия при ж.п. катастрофа с пътно превозно средство и наличие на пожар с пострадали, както и гасене на пожар в сграда с помощта на автомеханична стълба и преносими пожарни стълби.

По случай професионалния празник на българските пожарникари тази година са наградени двама служители на Районната служба по пожарна безопасност в гр. Берковица. Те получават наградите „писмена похвала” от гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „ПБЗН”-МВР и от ст. комисар Красимир Шотаров, директор на дирекция „Оперативни дейности” при ГДПБЗН-МВР.

В периода на Седмицата на пожарната безопасност /13-17 септември/ продължават Дните на отворени врати във всички служби на ПБЗН в областта, както и демонстрациите на противопожарна техника за деца.

Приемът на граждани в службите се извършва всеки ден от седмицата от 09,00 ч. до 12,00 ч. и от 13,00 ч. – до 17,00 ч. при спазване на епидемиологичните мерки за ограничаване разпространението на COVID 19.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.