Богата реколта от канабис откриха в Лом (СНИМКИ)

Богата реколта от канабис откриха в Лом

На 16.09.2021 г. на територията на РУ Лом е проведена специализирана полицейска операция по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпленията, свързани с наркотични вещества.

Около 21,50 ч. в  ломския кв. „Младеново”, в гориста местност в района на местността Водоема, в момент на обработка и поливане на засадени растения от вида канабис са задържани двама жители на гр. Лом, на 31 г. и 21 г., единият от които криминално проявен.

На местопроизшествието е извършен оглед, при който е установено, че на мястото е обособена обработваема площ с приблизителни размери около 50 квадратни метра, със засяти 121 растения от вида „канабис“, с височина от 1,50 м до 2,10 м, както и туби, съдържащи препарати за наторяване, защитна мрежа и множество други вещи, имащи отношение към отглеждането и обработката на растенията.

При направено претърсване в жилищата на двама ломчани в дома на 31-годишния е намерена кутия със семена от растението канабис.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 в, ал.1 от НК. Двамата ломчани са задържани за 24 часа в полицейския арест на РУ Лом.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.