Mайка на 3 деца почина, болници в Монтана отказали да я приемат

Болницата в Монтана

Млада жена издъхна след разкарване от болница в болница в Монтана. Близките ѝ са убедени, че изгубените безценни часове са причина за фаталния край.

Петя Бориславова е на 33 години, майка е на 3 деца. Издъхнала е на 15 септември, след като две болници са отказали да я приемат, съобщава bTV. От седмица жената се е оплаквала от затруднено дишане. PCR теста ѝ за коронавирус е отрицателен.

Лекувана е с няколко антибиотика. Прегледана е от кардиолог и специалист по белодробни заболявания. В сряда състоянието ѝ се влошава и получава направление за настаняване в белодробното отделение. Дишането е толкова тежко, че близките ѝ викат и линейка, но тя се бави около половин час и накрая я откарват с кола до болницата. В МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“- Монтана отказват да я приемат и я препращат към Спешното отделение. Оттам я препащат към частна клиника край на Монтана, но и там отказват да я приемат.

От болниците обявиха, че ще направят проверка по случая. Близките настояват здравните власти и прокуратурата да се разследват смъртта на 33-годишната Петя.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.