Полицията излезе с подробности за тежката катастрофа в Славотин

Полицията излезе с подробности за тежката катастрофа в Славотин

Катастрофата е станала вчера около 16,05 ч. път III-112 км в с. Славотин, общ. Монтана. Влекач МАН ТГА с пловдивска регистрация с прикачено полуремарке Кьогел, собственост на едноличен търговец от гр. Пещера, управляван от 50-годишен водач от гр. Пловдив се движил посока Видин, когато вследствие на несъобразена с пътните условия скорост – мокра пътна настилка и десен завой, губи контрол над волана, тежкотоварният автомобил поднася и навлиза в съседна пътна лента.

Там блъска в предната част насрещно идващия автомобил „Нисан Еко” с монтанска регистрация, управляван от 19-годишен водач от с. Сталийска махала, общ. Лом, и пътник на предната дясна седалка 16-годишен жител от същото село.

В резултат на удара автомобилът се измества и блъска спрелия встрани лек автомобил „Фолксваген Пасат” с монтанска регистрация в задната му част. Водачът на ТИР-а е изпробван за алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна.

Водачът и пътникът в от лекотоварния автомобил са настанени под лекарско наблюдение в хирургично отделение на МБАЛ Монтана, като първият е с прониквания в черепно- мозъчната, гръдната и коремната кухина, а пътникът е със сътресение на мозъка. Работа по случая продължава РУ Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.