Лом отбелязва 165 години читалище и театър

Лом отбелязва 165 години читалище и театър

Богата е културната програма, с която Народно читалище „Постоянство 1856“ и местната общинска управа  тържествено ще отбележат 165 години от създаването на читалището и театъра в Лом.

Проявите започват на 27 септември 2021 г., понеделник, с поднасяне на венци и цветя на паметника на Кръстьо Пишурка от 11:00 часа. Кръгла маса на тема: „Известно и неизвестно за Кръстьо Пишурка“, с участието на ученици от ломските училища, започва от 14:00 часа в читалище „Постоянство“.

От 17:00 ч. пред културната институция ще бъде открита алея „Творци на красота“, след което ще се проведат лекоатлетическа щафета, фолклорно надиграване и акробатическа композиция. Час по-късно, от 18:00 часа, ще бъдат произнесени приветствените слова по повод юбилея.

Премиерният спектакъл на Ломския драматичен театър – „Огнивото“ по Ханс Кристиян Андерсен, с режисьор Николай Априлов, започва след официалната част, с което се поставя началото на четиринадесетото издание на Фестивала на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка.

В програмата от 28 септември до 3 октомври 2021 г., зрителите могат да видят 17 представления на театрални състави от страната. Тържественото честване и Театралните дни се организират от НЧ „Постоянство 1856“ със съдействието на Съюза на народните читалища и Община Лом. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.