Младеж без книжка удари кола в Лом и се заби в магазин

Младеж без книжка удари кола в Лом и се заби в магазин
Снимката е илюстративна

На 27.09.2021 г. около 18,45 ч. на ул. „Софийска“ в гр. Лом 23-годишен неправоспособен водач от крайдунавския град управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ с монтанска регистрация, с посока на движение от КПП Лом към гр. Лом и с пътник в автомобила 22-годишен ломски жител.

Вследствие на движение с несъобразена скорост с релефа на местността, при спускане и излизане от десен завой, водачът губил контрол над управлявания автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в паркиран лек автомобил „Опел Астра“, след което и в магазин на същата улица.

След катастрофата са причинени материални щети по двата автомобила, магазина и телесна повреда на пътника в автомобила, изразяваща се в счупени ребра. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ Лом, без опасност за живота. При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът на фолксвагена управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 1,31 промила, установено чрез издишания от него въздух.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и образувани две досъдебни производства по чл. 343, ал. 3, б. а от НК и по чл. 343, ал. 1, б. а от НК. Водачът е задържан за срок до 24 ч. в полицейския арест на РУ Лом. Работата по случая продължава.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.