Днес отбелязваме Деня на възрастните хора

Днес отбелязваме Деня на възрастните хора

На 14 декември 1990 година Общото събрание на ООН гласува да определи 1 октомври като Международен ден на възрастните хора, документирано в Резолюция 45/106. За първи път честването на Деня е на 1 октомври 1991 година.

Денят се отбелязва с дейности за повишаване на емпатията, обществената информираност и чувствителност относно проблемите, с които възрастните хора се сблъскват като проблемите, свързани със стареенето, малтретирането на възрастни хора и други. Това е и ден, в който се отбелязват приносите, които възрастните хора имат към обществото.

Териториално поделение на Национален осигурителен институт – Монтана излезе с поздравителен адрес към всички пенсионери по случай 1 октомври – Международния ден на възрастните хора.

„На този ден всички ние отдаваме почит на мъдростта и опита, отдаваме заслужено признание на  постигнатото от възрастните хора – от нашите родители, баби и дядовци. От сърце им желаем здраве, дълголетие и спокойни старини, изпълнени  с уважение и подкрепа“, се казва още в поздравителния адрес.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.