Без жертви на пътя през семтември в Монтанско

Без жертви на пътя през семтември в Монтанско

18 тежки пътно-транспортни произшествия и 36 катастрофи с материални щети са регистрирани през месец септември на територията на област Монтана.

При тежките инциденти на пътя са ранени 27 водачи и пътници, няма загинали граждани. В сравнение със същия месец на предходната година, общият брой на ПТП-тата са били с 14 повече, ранените са били с 6 повече, жертви на пътя, за щастие, няма.

1 563 нарушения на ЗДвП са установени през първия есенен месец на годината при извършения контрол на пътя. За констатираните нарушения са съставени 271 акта и 652 фиша, както и 546 електронни фиша за превишена скорост.

Най-голям е броят на санкционираните водачи за неспазване на предимство, знаци и сигнали – 239, следват глобените за неправилно спиране и паркиране-165. За неизползване на обезопасителни колани и каски са съставени 99 наказателни документа, за нередовни пътни документи – 76, за управление на техническо неизправно МПС – 46. Заловени са 7 водачи, употребили алкохол; 3-ма водачи, употребили наркотици и 18 неправоспособни водачи. Без застраховка „Гражданска отговорност” са установени 17 нарушители. При контрола на пътя са глобени и 8 пешеходци.

23 са временно отнетите шофьорски книжки, на 35 ППС е прекратена регистрацията, 2 пътни превозни средства са временно спрени от движение. Образувани са 26 преписки по НК и НПК.

През месеца са проведени 31 специализирани полицейски операци по безопасност на движението по пътищата и 18 превантивни беседи по безопасност на движението по пътищата с деца, ученици, учители и родители.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.