Валежите от дъжд продължават и днес

Влежите от дъжд продължават и днес

Днес над страната ще преобладава облачно време. На много места, първо в Западна и Централна България, а до вечерта и на изток ще има валежи. Значителни ще са количествата главно в западните и централните части на Южна България. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, привечер в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Главно в Рило-Родопската област валежите ще са значителни. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и на места, главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 35 мин. и залязва в 18 ч. и 51 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 13 ч. и 33 мин. и залязва в 22 ч. и 22 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.