Кандидат-президентът проф. Герджиков: „Трябва да се обединим за важните каузи“ (ВИДЕО + СНИМКИ)

Кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков се срещна с избиратели в Монтана. На събитието присъстваха кандидатите на ГЕРБ за парламентарните избори, кметът на града Златко Живков, кметът на Лом Гаврил Гаврилов, кметът на Чипровци Пламен Петков, общински съветници и граждани.

„Ще се наложи да си свършим работата сами. Това е и причината да се кандидатираме. По-лесно щеше да е да се кандидатираме преди пет или след пет години, но сега страната има нужда от обединение“, обяви проф. Герджиков.

Той добави, че трябва да премахнем разделителните линии и да се обединим за важните каузи, които вълнуват всички и няма смисъл да се разделяме в парламента или по друга причина и по въпросите, по които хората имат консенсус.

По думите му Монтана е един от градовете, от които младите хора бягат и това трябва да се промени, защото не е необратим процес.

„Има много начини тук отново да възстановим производствата, които бяха занемарени. Държавата най-после трябва да обърне внимание на отбранителната индустрия. Можем да възстановим това и да върнем славата на тази област и в този сектор“, коментира ректорът на Софийския университет.

„Програмата, която държите в ръце, казва кои са най-спешните неща. Ако ги решим тях, ще можем да решим и други. Надявам се да ни подкрепите“, обърна се професорът към гражданите.

Полк. Невяна Митева сподели, че е снаха на Северозапада и винаги с радост идва в този край.

„Смирено моля нашите управляващи да дават личен пример, за да нямате страхове, за да нямате опасения, че някакъв сертификат ще ви пречи да работите. Напротив, ще ги помоля да дадат пример и да кажат как всеки един от нас може да стигне до работното си място“, заяви тя по повод въведените от служебното правителство зелени сертификати.