Мая Манолова в Монтана: „Държавата трябва да помогне на бизнеса и хората заради скока на тока“

Мая Манолова в Монтана

„Ще настояваме докрай в следващия парламент държавата да поеме на 100 % увеличението на цените на тока, водата, парното и природния газ“, каза Мая Манолова в Монтана на среща с избиратели. Тя допълни, че трябва да бъдат премахнати данъците и ДДС-то върху електрическата енергия, за да бъде избегнат фалит на фирми и домакинства.

„Служебното правителство да предприеме незабавни мерки, за да успокои хората и бизнеса, че ще има адекватна и справедлива подкрепа за три пъти по-скъпия ток. Природният газ вече е с пет пъти по-скъп, с 60 % по-скъпа ще бъде водата, токът за домакинствата ще се повиши с между 30 и 50 %, парното ще доближи 100 % увеличение. Това изисква подкрепа от българското правителство“, добави тя.

„В комисията по ревизията в предишния парламент разкрихме злоупотреби в енергетиката, при които някои хора стават милионери за дни за сметка на обикновените хора. Това трябва да спре“, категорична бе Манолова.

Мая Манолова каза още, че е внесена жалба в съда заради зелените сертификати. „Тази заповед е дискриминационна, защото хора, които са преболедували и имат антитела, но не са в регистъра, няма да получат сертификат. А такива са десетки хиляди българи“, допълни тя.

Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“! е с номер 31 на машината и в интегралната бюлетина.