Посланик Поланко: „Най-успешната испанска инвестиция е в Монтана”

Посланик Поланко: „Най-успешната испанска инвестиция е в Монтана”

Испанският посланик в България Алехандро Поланко посети Монтана и разговаря с кмета на общината Златко Живков. На срещата присъстваха представителите на испанското дружество АТУСА. Дипломатът разгледа и двете бази на фирмата в Монтана, в които се  произвеждат тръбни чугунени продукти, хидравлични възли и детайли.

„Това е най-голямата испанска инвестиция в региона, в сравнение с други държави, заяви посланик Поланко. През последните две години, в периода на пандемията, които бяха сложни за всички, производството бе засегнато, но по-малко, отколкото същата дейност в Испания. За мен бе важно да посетя този завод, защото той показва волята на испанския инвеститор и това е волята да продължаваш се бориш. Това е дълготрайна инвестиция с история от 30 години, която служи за пример. Това е възможно единствено и само, когато съответната община и съответната фирма могат да работят заедно, може да се създаде продължителност и то в контекст на изключително голяма международната конкуренция. За мен, в качеството ми на посланик , това е повод на голямо задоволство да дойда тук и да видя какъв успех има тази инвестиция, каза още дипломатът.

По повод 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Испания и България, които се навършиха тази година, в Монтана ще бъде представена изложбата  „Дипломация през сърцата на два народа. Събитието ще се проведе пред декември, уточни кметът Златко Живков.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.