В Монтанско глобяват пешеходци за неправилно пресичане

В Монтанско глобяват пешеходци за неправилно пресичане

За повишаване на безопасността на движението по пътищата и ограничаване на предпоставките за настъпване на ПТП, в периода от 15.10.2021 г. до 24.10.2021 г. на територията на област Монтана е проведена специализирана полицейска операция с цел осигуряване на безопасността на пешеходците.

При извършените проверки на 1 410 МПС и 1 612 лица са съставени 140 акта и наложени 453 глоби с фиш за установени нарушения на Закона за движение по пътищата.

В хода на акцията са санкционирани 15 пешеходци: 7 – за внезапно навлизане на пътното платно и неправилно пресичане, 5 –  за пресичане на негламентирани места, 2- за преминаване на забраняващ сигнал на светофарната уредба. Двама водачи също са глобени за неосигуряване предимство на пешеходци. 

По време на операцията полицейските служители са извършили оглед на пътната мрежа, като са издали 11 писмени предупреждения, сигнални писма и разпореждания до собствениците и администрацията, управляваща пътя.

При извършения контрол е следено за липса или деформирани пътни знаци, липсваща или неясна пътна маркировка, ообено внимание е обърнато на инфраструктурата, касаеща пешеходното движение в района на обозначени пешеходни пътеки – наличие на пътни знаци, ясно различима пътна маркировка и наличие на достатъчна осветеност, чрез подходящо улично осветление.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.