Монтана може да има за първи път министър в лицето на Пламен Абровски от ИТН

Монтана може да има за първи път министър в лицето на Пламен Абровски от ИТН

Монтана може да има за първи път министър в лицето на Пламен Абровски от ИТН, който е водач на листата за областта в партията и експерт по земеделие в нея. Това обяви при срещата със симпатизанти инж. технолог Симеон Власев, който е втори в листата след него и също работи в областта на храните.

Абровски беше два пъти предлаган от Слави Трифонов за министър на земеделието, храните и горите.

„Ние сме земеделски район и за нас ще бъде голям успех, и гордост да имаме министър в следващото управление, в което неизменно ще участва ИТН“, коментира Власев.

Според него Пламен Абровски отново ще бъде предложен за поста, защото е най-добрият експерт по земеделие от всички партии. Нашата амбиция е, когато той стане министър, да се предложи програма с приоритети, насочени към развитие на селското стопанство и животновъдството, която да е подходяща и за област Монтана.

Чужди инвеститори вече се интересуват от развитието на малки ферми в нашия район, който в миналото беше известен със своето животновъдство.

„Златията е най-хубавата и плодородна земя в България. Затова трябва да съживим земеделието“, подчерта още Власев. Това ще стане с пълната подкрепа на Пламен Абровски като министър, допълни той.