Осъдиха пласьор на наркотици от Монтана

Осъдиха пласьор на наркотици от Монтана

Окръжен  съд – Монтана осъди на 4 месеца „Лишаване от свобода“  млад мъж, обвинен в  незаконно държане и разпространение на наркотици.  

33 годишният Б. Т. Б. е бил заловен от служители на МВР  през декември 2018 г., докато продавал на жители на областния град  наркотици, а в дома му полицаите открили боеприпаси за огнестрелно оръжие. Според обвинителния акт на 12 декември 2018 г., в квартал „Младост“  Б. Т. Б. продал на  три лица  2, 77 гр марихуана и 0, 035 гр амфетамин.

След като се запозна с всички доказателства по делото и изслуша свидетелите, подсъдимия  и защитата му, съдът призна  Б. Т. Б. – безработен, със средно образование и осъждан вече, за виновен, че в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително  и в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал и разпространявал високорискови наркотични вещества и го наказа с 4 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.  

Конфискуваните наркотици се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени. Съдът призна за невинен Б. Т. Б. по обвинението за незаконно държани в дома му 13 патрона калибър 7,62 мм.

Присъдата може да се протестира и обжалва пред Апелативен съд – София в 15 дневен срок.  

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.