В памет на италианския магистрат наградиха четирима криминалисти от Монтана

В памет на италианския магистрат наградиха четирима криминалисти от Монтана

В раздел „Полицаи“ за постигнати добри професионални резултати и висок принос при противодействие и ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества в района на Окръжна прокуратура – Монтана са номинирани и отличени с грамоти:

главен инспектор Калоян Първанов – н-к сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР – Монтана
– инспектор Борислав Нешев – разузнавач при РУ на МВР – Лом
– гл. инсп. Иван Аврамов – началник на сектор „Криминална полиция“ в РУ-Лом – разузнавач при РУ на МВР – Лом – за активната работа лично и на оглавявания от него сектор са регистрирани 28 случая за държане и разпространение на наркотични вещества, по които са образувани досъдебни производства
– полицейски служител Димитър Мишонов – през периода 2020-2021г., под негово ръководство, в качеството му на зам. директор на ОД на МВР, гр. Монтана на територията на областта са разработени и проведени няколко акции във връзка с противодействие производството, отглеждането и разпространение на наркотични вещества или техни аналози

Джовани Фалконе е италиански прокурор, известен борец срещу мафията в Сицилия. След дълга и забележителна кариера той е убит през 1992 г. от сицилианската мафия, заедно с жена си и трима от своите телохранители, на магистралата край град Капачи. В името на легендарния магистрат Джованни Фалконе, по инициатива на „Областния съвет по наркотични вещества“ (ОбСНВ) в град Благоевград през 2009 година е учредена награда, която се присъжда на съдии, прокурори, следователи и полицаи, които успешно се борят с употребата и разпространението на наркотици.

С провеждането на конкурса се цели да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминалните прояви, каквито се наблюдават като тенденция, както на локално, така и на национално ниво.

Заради епидемичната обстановка във връзка с COVID -19, официална церемония по връчване на наградите тази година не се е състояла.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.