COVID-19: Нови правила влизат в сила от днес

COVID-19

Нови правила, свързани с борбата с пандемията, влизат в сила от днес. Вече ще получаваме зелен сертификат 15 дни след поставяне на първа доза от ваксините срещу COVID-19, а не както досега – веднага след ваксинирането. Става въпрос за първоначалния документ, който важи само на територията на България.

В цялата страна се спира плановият прием в болниците. Забраняват се посещенията в лечебните заведения и в домовете за деца и възрастни. Целта е да се намали натискът върху здравната система. По последни данни пациентите, настанени в COVID отделенията на страната, вече са 8 191, като 715 са в интензивни отделения.  

Вече втора седмица се задържа високият брой открити новозаразени с коронавирус в област Монтана, съобщават от РЗИ. За последните 24 часа са регистрирани нови 146 лица с COVID инфекция. Общият брой регистрираните заболели от коронавирус в областта вече е 11092.

В цялата страна са регистрирани 4 922 нови случая на коронавирус след направени 39 957 теста. Това означава, че процентът на положителните проби е 12,3 на сто, сочат данните в Единния информационен портал.

Запазва се висок броят на починалите с COVID-19. За изминалото денонощие битката със заразата са изгубили 135 души. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.