Пламен Абровски и листата от ИТН посетиха селата Якимово и Расово

Пламен Абровски и листата от ИТН посетиха селата Якимово и Расово

Водачът на ИТН за област Монтана Пламен Абровски и други представители от листата посетиха селата Якимово и Расово. Те се срещнаха с местните жители и симпатизанти. Представиха програмата на ИТН за справяне с пандемията и икономическата криза. В Якимово и в Расово Пламен Абровски наблегна на земеделската програма на ИТН с акцент възраждане на селското стопанство и животновъдството, каквото е било силно развито в региона. Хората и в двете села разпитваха дали ИТН ще състави правителство този път.

Пламен Абровски коментира, че „Има такъв народ“ няма да водят преговори с ГЕРБ и ДПС за съставяне на кабинет. И заради това всички останали парламентарно представени партии са длъжни да съставят правителство, защото „страната вече е в криза“.

Той обясни, че в партията са си взели поуките от провалените преговори в последните два парламента. А най-голямата била да се подходи със смирение в разговорите с останалите партии. Той добави, че разговорите трябва да бъдат максимално публични и прозрачни.

По отношение на поскъпването на храните, стоките и услугите, Пламен Абровски коментира, че по всичко личи, че зимата ще бъде трудна – високи сметки за отопление, нарастващи цени на стоки и услуги в новата година и неминуемо увеличени сметки за ток не само за бизнеса, но и за домакинствата.

Обстановката поставя българския гражданин и бизнес пред много и трудни задачи. ИТН смята, че не бива да се допуска спиране на производства и фалити на компании поради висока себестойност на продукцията в резултат на увеличените цени на енергоносители и невъзможност за прехвърлянето на това увеличение в продажната цена на продукта. Компенсации на производствата за високата цена на електроенергията трябва да бъдат направени, за да не бъдат поставени българските производители в неконкурентна позиция спрямо европейските си конкуренти. ИТН предложи програма с 18 мерки за преодоляване на енургийната криза и стабилизиране на българския енергиен пазар.