Тефтери с имена и телефони открили полицаи при акция в Лом и Вършец

Започват засилени проверки за използването на обезопасителните колани

Полицаите във Вършец са провели вчера специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите във връзка с предстоящите избори на 14.11.2021 г.

В хода на акцията са проверени 2 обекта и лице с криминални прояви по линията. След сигнал и при извършено претърсване и изземване в обект за търговия на дребно с храни в вършечкия кв. „Изток”, стопанисван от 47-годишна местна жителка, са открити 6 тетрадки с изписани в тях имена и цифри, тефтер с изписани имена и телефонни номера и свидетелство за регистрация на МПС, част I. 

Вчера в хода на специализирана полицейска операция след получени сигнали за осъществяване на лихварска дейност от заложни къщи в гр. Лом, с което подготвят или извършват купуване на гласове и съпътстващи престъпления като лихварство, са проверени три заложни къщи в крайдунавския град.

При проверките е установено, че се спазват изискванията за дейността и не са установени вещи или предмети, забранени от закона за съхранение. В хода на акцията е проверен и хранителен магазин в ломския квартал „Стадиона“, стопанисван от 51-годишна ломска жителка. От търговския обект е иззета тетрадка с изписани в нея имена на лица, а срещу тях цифри. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура – гр. Монтана и образувана преписка.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.