Предстои захлаждане с валежи

Предстои захлаждане с валежи

Седмицата започва със сравнително топло за сезона време. Температурите в понеделник следобед ще са в интервала 17-22 градуса.

В часовете до обяд видимостта ще бъде понижена заради мъгли на много места в равнинната част на страната. Денят обаче ще е слънчев до обяд. След това предстои постепенно заоблачаване от запад, което ще обхване цяла България. Превалявания се очакват по-късно следобед в районите на Северозапад. 

Вторник и сряда от север ще нахлува студен въздух. Фронтът с валежи ще засегне най-вече източната половина на страната във втория ден на тази седмица.

В сряда преваляванията ще са незначителни и то само на изолирани места. От четвъртък до почти до края на седмицата ни очаква прохладно есенно време с мъгли и температури сутрин, на много места близки до нулата. В следобедните часове слънцето ще се показва, но  термометрите ще се колебаят между 10 и максимум 15-16 градуса в традиционно най-топлите райони.

Около 15 ноември моделите за прогнозиране чертаят сценарий с мощен пренос на студен арктически въздух от север към Балканите, който в началото на следващата седмица ще се комбинира с влага от Средиземноморието. Ако това се случи, предстои обстановка с напоителни валежи от дъжд и сняг почти в цялата страна.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКНова телевизия