Ирена Анастасова: „Вярвам, че заедно ще успеем! “ (ВИДЕО)

„Уважаеми съграждани – жители на област Монтана,

Скъпи приятели,

Страната ни, за трети път тази година е пред избор! Вече е ясно, че България избра нов път пред себе си! Нов път – за друг модел на здравеопазване и образование, за справедливо разпределение на държавния ресурс, без кражби и корупция, за ефективна помощ на малкия и среден бизнес, на младите семейства и децата!

Винаги в центъра на политиката на БСП са били хората – техните ежедневни проблеми, свързани с доходите им, със здравеопазването, с отглеждането на децата, с тяхното образование.

Когато другите мислеха за джобовете си, БСП беше партията, която организира Националната гражданска инициатива „За създаване на Държавен инвестиционен фонд Северозапад ”, с първоначален ресурс от 500 млн. лева, с който да се финансират мерки за преодоляване на социално-икономическото изоставане на Северозападния регион и очертаващата се демографска катастрофа. По този начин, със закон, приет от Народното събрание искаме да подкрепим младите в отглеждането на децата им, при закупуване на жилище. Да подкрепим малкия семеен бизнес, малките производствени  фирми от различните сектори,  които работят в региона и откриват нови работни места; Да помогнем на болниците и училищата, за да остават младите хора тук. За съжаление не бяхме подкрепени от мнозинството в 44-то Народно събрание.

Не се отказваме и ще внесем този законопроект в 47-то Народно събрание, защото без целева финансова подкрепа от държавата, всичко това няма как да се случи. Нашата парламентарна група е гарант, че тази инициатива няма да потъне в миналото.

Ние, хората от монтанско сме горди и непокорни. Нашите предци са водили битки за справедливост във всички исторически епохи. Големи български умове са тръгнали от тук. Ние сме закърмени с  тяхната сила и дух и съм сигурна, че ще преобразим живота си и ще разрушим престъпния модел на управление в страната и областта за по-доброто бъдеще на децата ни. Вярвам, че заедно ще успеем!

На 14 ноември с номер 33 за  „ БСП за България“  и с номер 6 за Румен Радев и Илияна Йотова!“

Ирена Анастасова – водач на листата на БСП за България в 12 МИР Монтана

Купуването и продаването на гласове е престъпление!