Oсъдиха трима, откраднали 216 литра ракия в Якимово

950 литра ракия и 60 бутилки уиски са откраднати от къща в Лом

Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана – Териториално отделение – Лом, и защитата на подсъдимите М. В. К., А. П.  С. и И. Г. П. за наказания – 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за първия, 1 година „Лишаване от свобода“ условно за втория и „Пробация“ за третия, за извършените от тях кражби на  216 литра  домашна ракия.

Според документите по делото на неустановена дата в началото на месец март 2019 г. до 18 март 2019 г. в с. Якимово, област Монтана, М. В. П. в съучастие, като съизвършител с А.П.С., отнел 70 литра домашна ракия на стойност 420  лева от владението на Н.К.Г.  и на неустановена дата през същия месец отново в Якимово,  в съучастие с И.Г.П. отнел  от същата собственичка 146 литра домашна ракия на стойност 876 лева.

Пред съда подсъдимият М.В.К. – с основно образование, безработен, осъждан, понастоящем в Затвора – Враца, където изтърпява наказание „Лишаване от свобода“, се призна за виновен за двете кражби на домашна ракия, извършени в съучастие, и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“  при първоначален „общ“ режим. Подсъдимия А. П. С. – с основно образование, безработен, осъждан, също се призна за виновен  за кражбата на 70 л домашна ракия в съучастие като съизвършител с М. В. К. и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 1 година „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок.

И третият подсъдим – И. Г. П. – с основно образование, безработен, неосъждан, се призна за виновен,че в началото на м. март в Якимово, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в съучастие като съизвършител с М.В.К.  отнел  146 литра домашна ракия от Н.К. Г.  и заяви,       че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ с пробационни мерки:1. «Задължителна регистрация по настоящ адрес» с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице,  два пъти седмично за срок от 8 месеца 2.“ Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца .

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.