Най-старото училище в Монтана вече е с нов покрив (СНИМКИ)

Най-старото училище в Монтана вече е с нов покрив

Завърши ремонта на покрива на най-старотото училище в Монтана – I ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Стойността е 300 000 лева.

Подписка от граждани, родители на ученици в училището и учители бе внесена в началото на септември до кмета на Монтана Златко Живков. Причината за искания ремонт са течовете от години, които възпрепятстват нормалния училищен процес.

„Възползвахме се от факта, че учениците са на дистанционна форма на обучение, помогна ни и хубавото време, за да можем да завършим ремонт в кратки срокове само за две седмици“, допълни Златко Живков.

Площта на целия покрив е над 1 декар, а с неговия ремонт, вече може да се планиват ремонт на фасадата на училището и вътрешен ремонт.

Продължава работата по читалището в Монтана, както и други строителни обекти в селата на общината.

Екипи на предприятие „Чистота” са отстранявали сухи клони и дървета по един от централните булеварди на Монтана. „Александър Стамболийски”. Изрязани са храсти и почистени участъци около експлоатационния път на язовирната стена, в кварталите „Мала Кутловица” и „Пъстрина”. Събират се опадалите листа в градските паркове.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.