Внимание! Нова акция на полицията по пътищата

Започват засилени проверки за използването на обезопасителните колани по време на пътуване

Третият етап на акцията започна в неделя и ще продължи до края на месец ноември. Фокусът е поставен върху техническата изправност на моторните превозни средства, съобщават от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

През тези 10 дни екипите на полицията ще следят автомобилите да са с гуми, подходящи за движение при зимни условия, и с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

Освен това ще се проверява изправността на стъклопочистващите и осветителните системи. Водачите трябва да  подготвят автомобилите си за сезона и да бъдат особено внимателни при управление при зимни условия, защото на места вече, особено в сутрешните часове, има заледявания по пътищата.

Акция „Зима“ е насочена към всички участници в движението по пътищата. Тя е разделена на 3 етапа, всеки един от които се провежда в рамките на 10 дни през целия месец ноември. По време на първия се обръща внимание на водачите на безмоторни превозни средства и индивидуални електрически превозни средства. Втората десетдневка е посветена на пешеходците, а третата на водачите на моторни превозни средства.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.