Клубът по Винг чун от Монтана с победи в републикански турнир (СНИМКИ)

Винг чун

Общо 8 златни и 1 сребърен медал спечели клубът по Винг чун към Младежкия дом в Монтана от Републиканско първенство по спортно и традиционно ушу. То се проведе на 27 ноември в София.

Треньорът Асен Асенов за трети пореден път спечели златните медали от републикански първенства в дисциплините Сю Ним Тао, Чам Кю и Бю Джи, като този път добави и един сребърен медал от дисциплината Туй Шоу /бутащи ръце/.

На почетната стълбичка се изкачиха и  трима от неговите възпитаници. Калин Борисов завоюва 2 златни медала в дисциплините Сю Ним Тао и Чам Кю. Зорница Иванова, която се състезава в различна възрастова група победи в същите дисциплини. Осемгодишният Самуил Благоев, който дебютира в турнира, донесе златен медал в дисциплината Сю Ним Тао.

Състезателите от Монтана се включиха в републиканското първенство като част от отбора на Спортен клуб Ушу – София. Републиканското първенство по спортно и традиционно ушу бе организирано от Българската федерация по Ушу и Спортен клуб „Черен дракон“. Участие в него взеха 11 клуба от цялата страна, като оспорваха титлите в 65 дисциплини.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.