Рускиня отглеждала огромно количество канабис в Якимово (СНИМКИ)

Рускиня отглеждала огромно количество канабис в Якимово

След сигнал криминалисти от ОДМВР Монтана и Участък Якимово са извършили претърсване в частен имот в село Якимово, обитаван от 62-годишна гражданка на Руската Федерация, със статут на постоянно пребиваваща на територията на Република България.

При процесуално-следствените действия са открити две оранжерии, разположени в задния край на имота. В едната били засадени 145 растения от вида на конопа, с височина около 120 см, а в другата – 227 броя конопени растения, с височина около 40 см.

В мазето на къщата било открито оборудвано помещение с изградена инсталация за отглеждане на канабисови растения и засадени в саксии 107 растения, с височина около 20 см.

Изетото количество канабисови растения е 479 бр., с тегло 72 кг. В стопанска постройка в двора на имота са намерени и три кашона със зелена суха тревиста маса, с общо тегло 5 кг, 4 лампи, 4 трансформатора и машина за производство на хашиш. От спално помещение в къщата са иззети и 2 820 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

По случая са образувани досъдебни производства по чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК и преписка по чл.234, ал. 1 от НК.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.