Седем месеца затвор за мъж шофирал без книжка

Седем месеца затвор за мъж шофирал без книжка

Районен съд – Лом одобри споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия А. Ц. К.  за наказание 7 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за извършени от него две престъпления – управление на автомобил без регистрация и без свидетелство за право на управление.

На 1 ноември 2020 г. служители на МВР спрели  за проверка в Лом А. Ц. К., който  шофирал „Фолксваген Пасат“ и установили, че автомобилът, собственост на друг гражданин, не е регистриран и е с поставени транзитни регистрационни табели, които са с изтекъл срок, валиден до 28 август 2020 г.

Проверката  констатирала още, че А. Ц. К. управлява автомобила и без да притежава свидетелство за управление на МПС, при това само месец след като е наказван за същото по административен ред. Няколко месеца преди това органите на МВР заловили А. Ц. К. да шофира без книжка, за което му е бил съставен акт и на 23 септември 2020 г. му е било връчено наказателно постановление на Началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Монтана, което е влязло в законна сила на 1 октомври 2020 г.

Пред съда подсъдимият А. Ц. К. – с основно образование, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ за срок от 7 месеца за управлението на нерегистрирано  МПС и още едно наказание – 7 месеца „Лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим, за управлението на автомобил без свидетелство за право на управление след като е наказван за същото по административен ред  и от това наказание не е изтекла една година.

Съдът наложи на А. Ц. К. едно общо наказание – най-тежкото от двете – 7 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.