Приходите в НАП отново с рекорден ръст

НАП

Над 113 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на Националната агенция за приходите в Монтана от началото на годината до края на ноември. Това са с 14 млн. лв. повече спрямо същия период на 2020 г., сочат данните. 

Общо данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на над 28.8 млн. лв., като данъкът върху доходите на физически лица е близо 23.7 млн. лв., над 9 млн. лв. е корпоративният данък. 

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември надвишава 82,1 млн. лв. в т. ч. над 48 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 22 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски, и 10,5 млн. лв. за допълнително задължително пенсионно осигуряване. 

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – над 52%, като това основно се дължи на промяната в сроковете за плащане на авансовите вноски.  Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 20 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 14 на сто спрямо същия период на миналата година, допълва НАП.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.