Челни позиции за вокални таланти от ОШИ на международен фестивал

Челни позиции за вокални таланти от ОШИ на международен фестивал

Поредни високи отличия завоюваха певчески таланти от Обединена школа по изкуствата „Добри Христов“ с преподавател по вокал Марианна Цолова.

Учениците Роксана Петрова, Мила Иванова и Николай Калинов се наредиха на челните позиции в онлайн изданието на Международния фестивал „City of talents” 2021 – Румъния. Роксана спечели голямата награда Гранд При и първо място в раздел „Филмова музика“. Двете момичета получиха и покани за участие в 7-ото издание на Конкурса „Preparing stars festival“ за предстоящата 2022 година.

На второ място се класира Николай, демонстрирайки вокалната си дарба в раздел „Роден език“. Мила спечели приза „Трофей“, като се отличи в музикалните направления „Чужд език“ и „Мюзикъл“.

Възпитаниците на школата се състезаваха достойно с участници от над 20 държави, сред които Полша, Албания, Бахрейн, Ливан и САЩ. Диплом получи и тяхната преподавателка – г-жа Цолова, като член на международно жури за работата си и старанието, което отдава в подкрепа на изкуството, а също и грамота за отличен вокален педагог.

“Хубавите новини не спират за мен, гордея се с моите възпитаници и успехите, които постигат през тази година, въпреки ограниченията, наложени заради пандемията. Тяхното трудолюбие е безпределно“ – споделя г-жа Цолова.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.