Инициатива на ученици от Второ СУ събра коледно дарение за неонатологията (СНИМКИ)

Инициатива на ученици от Второ СУ събра коледно дарение за неонатологията

В навечерието на най-святата от годината Бъдни вечер и Коледа ученици направиха дарение за най-малките пациенти от отделението по неонатология на областната болница.

Възпитаници на Второ средно училище “Никола Й. Вапцаров” в Монтана, заедно с директорката Елка Станева и педагози в 11 часа днес връчиха  дарението на зам.-директора по медицинската част на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД, д-р Даниела Белниколова и медицинския екип на смяна в отделението за недоносени дечица.

За тях седмокласниците донесоха консумативи – повивалници, одеялца, завивки, шишета, биберони и коледна украса, на стойност близо700 лева. Средствата за дарението са събрани от продажби на организирания във Второ училище коледен базар. На него  възпитаници от 1 до 10 клас са предлагали  домашно изработени лично от тях, с помощ на майки и баби, сладкиши, картички и коледна украса.

Д-р Белниколова прие с благодарности дарението, и пожела на подрастващите здраве, успехи в учението и все така да се изграждат като добри и отговорни бъдещи млади хора.

Д-р Белниколова каза, че през настоящата година тенденцията е броят на новородените в монтанската болница да продължава да расте, като към днешна дата бебетата са вече над 800.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.