17 души са ранени при 59 пътно-транспортни произшествия през декември

17 души са ранени при 59 пътно-транспортни произшествия през декември
Снимката е илюстративна

13 тежки пътно-транспортни произшествия и 46 ПТП-та с материални щети са настъпили през последния месец на предходната година на територията на областта. При тежките инциденти на пътя няма загинали граждани, 17 са получили травми и наранявания. В сравнение със същия месец на предходната година, общият брой на ПТП-тата са били с 15 по-малко, загинали не е имало, ранените са били с 3-ма по-малко.

При контрола на пътя през декември м.г. са установени 2 154 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 298 акта, 760 фиша и 1 035 електронни фиша за превишена скорост.

За неспазване на предимство, знаци и сигнали са глобени 289 водачи, за неправилно спиране и паркиране – 226, за неизползване на обезопасителни колани и каски – 92, за нередовни пътни документи – 80,  за управление на техническо неизправно МПС – 59. Заловени са 14 водачи, употребили алкохол; 7 водачи, употребил наркотици и 8 неправоспособни водачи. Без застраховка „Гражданска отговорност” са установени 17 нарушители.

29 са временно отнетите шофьорски книжки, на 15 ППС е прекратена регистрацията, 1 пътно превозно средство е временно спряно от движение. Образувани са 28 преписки по НК и НПК. През месеца са проведени 27 специализирани полицейски операци по безопасност на движението по пътищата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.