Конкурсът „Тъпан бие, хоро се вие” с нов регламент

Конкурсът „Тъпан бие, хоро се вие” с нов регламент
снимка: http://www.reniart.com

Община Монтана обявява Международния конкурс за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие”. Според променения му регламент, конкурсът има конкретна тема и се провежда на два етапа.

Темата на творческото състезание през 2022 г. е „Музикалните инструменти“. Тъй като конкурсът е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев”, организаторите ще се радват младите художници да посветят творбите си именно на духовата музика.

Конкурсът, чиито наслов се превежда на чужди езици „Музиката и танците на моя народ“, ще се проведе на два етапа. До 30 март 2022 г. участниците трябва да изпратят качествени дигитални снимки на своите творби на имейл: art.contest.montana@gmail.com.  Те ще бъдат публикувани на страницата на конкурса в социалната мрежа Facebook. Професионално жури ще оцени детските творби, изпратени за онлайн етапа на конкурса, и ще класира 200-те най-добри. Номинираните ще се състезават на заключителния етап. До 30 април 2022 г. те трябва да изпратят оригиналите на творбите си до адреса на Община Монтана (ул. „Извора” 1, 3400 Монтана). Сред тях ще бъдат определени победителите в двете възрастовите групи (от 7 до 11 г. и от 12 до 15 г.).

Наградите на класираните на челните места участници в конкурса за изобразително изкуство “Тъпан бие, хоро се вие” ще се връчат в тържествена обстановка при откриването на празниците на духовите оркестри “Дико Илиев” в средата на юли.

Победителите ще получат статуетката на празниците, грамота и предметна награда, а подгласниците им – грамота и предметна награда. Отличените с поощрителни наградище получат диплом за отлично представяне, а творбите им също ще бъдат включени в изложбата от конкурса. След нея те ще се зачислят към фонда на раздел “Детско изкуство” на Художествена галерия “Кирил Петров” – Монтана. Ще бъдат присъдени и десет колективни наградина институции (училища, школи, клубове)диплом за комплексно представяне.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.