Как имуностимулантите могат да ни помогнат да се справим по-лесно с настинките?

Как имуностимулантите могат да ни помогнат да се справим по-лесно с настинките?

Не съществува по-добър начин превантивно да се погрижим за здравето си, от това да засилим своя имунитета. Имунната система е основната защита на организма срещу всякакви болести, микроби, лоши бактерии и инфекции. Когато настинем или хванем вирус или грип, имунитета ни е първата система, която започва да отслабва. Наша задача е да ѝ дадем нужните ресурси да се възстанови и да изпъди болестотворните микроби от тялото ни. Добрият имунитет и доброто общо здраве са цел на мнозина, но как най-лесно и най-успешно да ги постигнем? Съществуват множество имуностимуланти и те винаги са гореща тема в студените месеци. Затова в тази статия ще ви разкрием как да изберете най-подходящите продукти с имуностимулиращ ефект за да преборите настинките лесно и категорично.

Какво представляват имуностимулантите?

Подразбира се от името, че главната функция на тези продукти е да подобряват действието на имунната ни система. Като я захранват с ключови компоненти, имуностимулантите държат имунитета ни в перфектна кондиция и гарантират, че той е готов да се справи с всяко заболяване. Природните имуностимуланти ще ни помогнат да се справим не само с настинката, но и ще засилят способността ни да превантираме следващи заболявания. Както с всички хубави неща, дори и с имуностимулантите не бива да се прекалява. Ако това се случи, може да доведе до свръхактивност на имунитета. Тя се изразява предимно под формата на алергии.

Как имуностимулантите могат да ни помогнат по време на настинка или грип?

Повишават енергията

Един от най-неприятните симптоми при настинка и грип е непрестанното чувство за умора и отпадналост. Сякаш нищо не можем да правим и дори не се чувстваме като себе си, когато сме с така ниска енергия. Именно с връщането на енергията, най-често забелязваме, че се оправяме, и скоро след това и останалите симпотоми и оплаквания се изпаряват. Как имуностимулантите могат да ни помогнат с това? Засилването на имунитета е в огромна степен свързано и със събуждане на организма, с подготовката му да се въоръжи със сили и енергия да пребори вирусите и вредните бактерии. Много имуностимуланти също така, са богати на витамин C, който е номер 1 естествено средство за повишаване на енергията на организма.

Помагат за по-бързо оздравяване

Имуностимулантите имат директен ефект върху оздравителния процес. Макар че се смятат за по-слаби от фармацевтичните лекарства, те достатъчно успешно и бързо постигат желания ефект без да идват с всичките странични ефекти и потенциални вреди върху здравето ни. Поради силното си химично действие, много лекарства има опасност да ни излекуват, но и паралелно с това да отслабят организма ни и да го изложат на опасност от последващо заболяване. Имуностимулантите от друга страна имат само една цел, и тя е да завишат способностите на организмът ни сам да пребори вредителите – нещо, на което той е повече от способен, когато е подхранен по правилния начин. Ние дори не знаем за всичките битки, които имунната ни система ежедневно печели, а тя се грижи за нас нонстоп. Добре би било и ние да ѝ отделим част от това внимание.

Помагат на тялото ни да се върне към нормален ритъм

С помощта на имуностимуланти можем да възстановим естествено баланса на тялото ни. Дисбалансът от настинката и грип, особено при отслабен имунитет, може да остави следи от боледуването и много след като сме “оздравели”. Отпадналост, мускулни болки, течащ нос, дезориентация и много други симптоми са показателни за това, че организмът ни все още не може да се върне към нормалния си ритъм. За да може да не правим компромис със здравето си, а да се чувстваме изцяло като себе си през цялото време, не бива да пренебрегваме тези малки знаци, които тялото ни изпраща. Дори след като сме се излекували от настинката и грипа и сме се върнали към нормалния си начин на живот, може да бъде полезно да се възползваме от натуралните имуностимуланти. Те няма опасност да ни навредят или затормозят, а единствено да ни подсилят и подготвят за нови подвизи.

Как да изберем подходящия? 

Подходящите за нас имуностимуланти са изготвени от натурални продукти, които организма ни лесно може да усвои без допълнителни затруднения. Те са богати на витамини и други полезни съставки, които подсилват организма ни. Добрият имуностимулант обикновено ще има няколко активни съставки с комплексно действие за да не се налага да пием и ядем по десетки различни продукти и лекарства само за да бъдем здрави. Някои от най-подходящите имуностимуланти са видове суперхрани, които освен да подсилват имунитета, имат комплексно действие върху няколко други системи в организма. Те са храни, които са изключително богати на необходимите ни полезни вещества, съчетани в концентрирано количество. Някои от приятните и полезни имуностимуланти, които бихме могли да пробваме включват пчелното млечице, джинджифиловия корен, цитрусовите плодове и пастата от черен кимион.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.