Лом изгасва уличното осветление заради високите сметки за ток

Лом изгасва уличното осветление заради високите сметки за ток

След Чипровци и Георги Дамяново и още над 50 населени места в България от днес и в град Лом се въвежда режим на уличното осветление, заради непосилните сметки за ел. енергия.

Уличното осветление ще се включва от 18.00 ч. до 23.00 ч. и от 05.00 ч. до 07.00 ч. Осветлението няма да се спира единствено на централните улици „Дунавска“ и „Славянска“.

Разходите на Община Лом в края на 2020 г. за изразходена ел. енергия са били 30 244 г., а година по-късно, за м. декември 2021 г., сметката е 116 618 лв.

„За съжаление, както на много места в страната, сме принудени да въведем режим на уличното осветление в града, макар и това да е временна мярка, тя е неприятна за всички нас. Разпоредил съм строги мерки за икономия на ел. енергия във всички общински сгради, с изключение на детските градини. Общините се снабдяваме с ток на свободния пазар, както всички небитови потребители. Без финансов компенсаторен механизъм от страна на държавата за общините, на какъвто се надяваме, много трудно бихме се справили. Надявам се нашите съграждани да проявят разбиране.“ – заяви кметът д-р Георги Гаврилов.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.