Глобиха затворник нападнал полицаи и заканил се да ги уволни

Районен съд – Монтана глоби с 1000 лева затворник, нападнал полицаи и заканил се да ги уволни

Обвинен за палеж и осъждан 14 пъти остава в ареста

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия  А. М. А., по настоящем в затвора във Враца, за наказание 1000 лева глоба за  противозаконно създадени пречки на орган на властта да изпълни задълженията си, както и закани и опит за нападение на  служители на МВР.

Според документите по делото на 2 ноември 2019 г. в нетрезво състояние  А. М. А. вдигнал скандал в заведение в село Громшин, нахвърлил се с обиди и закани върху служителка в заведението, а малко по-късно, когато в селото пристигнал  полицейски патрул, отказал да представи личните си документи на служителите на МВР, посегнал да ги удари и отправил към тях псувни и заплахи с уволнение.

Заради това на А. М. А. били поставени белезници, той бил задържан и срещу него започнало досъдебно производство. Според свидетелството му за съдимост А. М. А. е осъждан 5 пъти досега  за нападения и закани за саморазправа и  убийство на граждани и длъжностни лица и държане на наркотични вещества.

От началото на 2022 г. А. М. А. се намира в затвора по присъда  на РС – Монтана в размер на 6 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за закани с убийство на кмет, граждани и служители на МВР.  

Пред  Районен съд – Монтана подсъдимият А. М. А. – 36 годишен, със средно специално образование, безработен, осъждан,  се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание – 1000 лева глоба в полза на държавата.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.