Младеж уби мъж в село Горно Церовене

Разследват жена за фалшив сигнал за изнасилване

На 01.02.2022 г. около 19,28 ч. от ЕЕН 112 в ОДЧ на ОДМВР Монтана е получен сигнал, според който на пътя в село Горно Церовене, общ. Монтана, е намерен мъж, в безсъзнание, с кръв по главата.

При посещение на място служители на РУ Монтана установили самоличността на пострадалия – 53-годишен монтански жител, живеещ в селото. Извиканият екип на ЦСМП Монтана констатирал смъртта му. По първоначални данни мъжът е починал от нанесен му удар с твърд предмет по главата. В близост до произшествието е установен и задържан 21-годишен жител на същото село, по чиито дрехи са открити следи от кръв, за които се предполага, че са от пострадалия.

По данни на местни жители, двамата се познавали и често са били в една компания. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Монтана, извършен е оглед и са иззети веществени доказателства.

В полицейския арест на РУ Монтана за срок до 24 часа е задържан 21-годишният жител от същото село. Днес предстои привличането му като обвиняем от Окръжна прокуратура Монтана и удължаване на мярката му за задържане до 72 часа, като впоследствие ще бъде поискана и постоянна мярка за задържане под стража. 

Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Монтана продължава под наблюдението на Прокуратурата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.