Хванаха ало измамник в Монтанско

Хванаха ало измамник в Монтанско

Вчера 86-годишна жителка на село Вирове потърсила помощ в полицията в Монтана. Жената обяснила, че предната вечер, към 20.45 ч. получила обаждане от скрит номер на стационарния си телефон. Непознат мъж, представяйки се за лекар от местната болница, й съобщил, че снаха й се нуждае от спешна ортопедична операция, за която трябва да се платят 19 000 лв.

Объркана от ситуацията жертвата обяснила, че в дома си има само 1 500 лв. Половин час последвало ново позвъняване с указания да предаде парите пред вратата на къщата си на изпратения от мнимия доктор „санитар“. Едва след като изпълнила указанията, тя се усъмнила, че е попаднала в измамна схема.

Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в които, заедно с експерти от сектор „Измами“ в ГД „Национална полиция“  били ангажирани криминалисти от ОДМВР Монтана и Участък „Огоста“.

В резултат на прецизното разследване „санитарят“, използван в ролята на куриер в измамната схема, бил установен. Задържаният  – 31-годишен криминално проявен и осъждан мъж от село Д-р Йосифово, предал 900 лв. от взетите пари.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК и действията по разследването продължават  под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.