Задържаха в ареста 31-годишен за участие в „ало“ измама (СНИМКА)

Задържаха в ареста 31-годишен за участие в схема за

Прокуратурата остави в ареста 31-годишен мъж от с. Доктор Йосифово, заловен часове след направена „ало“ измама. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Разследва се и дали арестуваният е участвал в други измами през последните седмици в област Монтана.

Криминално проявеният и осъждан мъж успял да убеди пенсионерка да му даде 1500 лева. Телефонно обаждането от мним лекар превръща 87-годишната Иванка  Ценова от монтанското село Вирове в поредната жертва на „Ало” мафията.

„Казаха ми, че снахата е паднала, счупила си е крака и трябва да й се направи спешна операция, но за това ще трябва да дам пари. Интервенцията струвала 19 000 лв.. Казах, че нямам толкова”, разказа жената. 

В дълъг разговор мнимият медик обяснил, че операцията няма да започне без да се плати поне част от сумата. Така възрастната жена се разделила с последните си пари.

„Бях събрала 1000 лева за погребение, за да не тежа на децата и бях продала една земя за 500 лв. Дадох тези пари”, сподели още потърпевшата.

Малко преди полунощ пред вратата й се появил мъж, който се представил за санитар в болницата. През цялото време измамниците държали пенсионерката на телефона, за да не може да се свърже с близките си. „След това звъннах на сина си. Предпочитах да е лъжа, отколкото снахата да е зле”, сподели още възрастната жена.

Да успешни и четири неуспешни опита за телефонни измами само за две седмици в района на Монтана. От полицията апелираха гражданите да бъдат внимателни и да не вярват на подобни обаждания.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКНова телевизия