Очакват ли ни нови снеговалежи в началото на седмицата

Очакват ли ни нови снеговалежи в началото на седмицата
Снимка: Демир Димитров

Пред нас е поредната зимна обстановка. До обяд в понеделник ще е сравнително тихо и приветливо. Облачността постепенно ще се увеличава от запад на изток, а температурите ще достигнат своя максимум за денонощието – между 10 и 15 градуса.

Следобед с преминаването на студен атмосферен фронт ще започне бързо захлаждане. Вятърът ще стане студен от северозапад и ще е със силни пориви в Дунавската равнина и в планините. Ще завали дъжд – валежите ще обхванат Западна и Централна България, като с падането на температурите привечер дъждът ще се обръща в сняг.

През нощта и във вторник ще остане облачно и ветровито. Дневни температури – между 3 и 8 градуса. Валежите от запад ще спират, но в централните и източните райони ще вали дъжд и сняг с образуване на снежна покривка. Заради силния вятър има предпоставки за навявания по пътищата.

В сряда ще остане ветровито с динамична облачност и изолирани слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще започне бързо затопляне и в четвъртък и петък дневните температури ще са до 10-15 градуса. Почивните дни ще са облачни, прохладни, със слаби валежи от сняг в планините на Западна България.

В обозрима перспектива зимата ще продължи да редува топли и по-хладни периоди. Топлите ще са около 10-11 и и 17-18 февруари, а захлажданията с потенциал за валежи от дъжд и сняг – 12-13 и 21-22 февруари.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.