Нов асансьор ще има болница в Монтана

Нов асансьор ще има болница в Монтана
Снимката е илюстративна

МЗ подкрепя инвестиционните намерения на МБАЛ-Монтана. Сключен е договор и доставка на асансьор в централен корпус, както и за ремонт на бани, тоалетни и вертикални щрангове в него, на стойност 280 хиляди лева. По програма на МЗ за справяне с пандемията е одобрено финансирането на предстоящо цялостно преустройство на отделението по пулмология, подмяна на кислородната инсталация в централна реанимация и за закупуване на апаратура. В инвестиционния план за настоящата 2022 г. са залегнали закупуването на нов дигитален графичен рентгенов апарат, нов ехограф и компютърни станции за цялото лечебно заведение.

През миналата година средната заплата за медицинския персонал е значително увеличена, вследствие допълнителното финансиране за работа с пандемията от ковид -19. Лекарите и медицинските специалисти работят в условията на пренатовареност, има и частичен недостиг в определени моменти.

На 18 февруари, петък,  ще се проведе извънредно събрание на акционерите на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД – Монтана, на което се предвижда да има промяна в състава на Управителния съвет, като на мястото на досегашния представитгел на държавата Милена Недялкова встъпи като независим член, избран след проведен конкурс, пулмологът д-р Цанко Мондешки.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.