36 катастрофи са станали в област Монтана през месец януари

36 катастрофи са станали в област Монтана през месец януари

36 катастрофи са станали в област Монтана през месец януари, съобщиха от полицията. Загинали няма, а ранените са 10.

28 от инцидентите са леки, а 8 са тежките. При тежките инциденти на пътя няма загинали граждани, ранените са 10. В сравнение със същия месец на предходната година, инцидентите на пътя са били с 6 повече, загиналите с 2-ма повече, ранените също с 5 повече.

2 347 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени от служителите на МВР с правомощия по контрол на пътното движение. Издадени са 1 301 електронни фиша за превишена скорост. Съставени са 278 акта за установени административни нарушения и са наложени 714 глоби с фиш.

Най-много санкции са наложени за неспазване на предимство, знаци и сигнали – 213; следват нарушенията, свързани с неправилни маневри – 182. 119 водачи са глобени за неизползване на обезопасителни колани и каски. 89 са глобени за нередовни пътни документи, 32- за управление на технически неизправни МПС-та. 19 водачи са санкционирани за неправилно движение по пътното платно.

Заловените пияни водачи са 16. Трима са седнали зад волана след употреба на наркотични вещества. 18 от проверените шофьори са били неправоспособни, а 19 не са били със заплатена застраховка „Гражданска отговорност“. През месеца за нарушения на ЗДвП са глобени 11 пешеходци.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.